dilluns, 15 d’abril del 2013

Els espanyols, lluny de tenir una salut cardiovascular 'ideal'


Només dos de cada 1000 persones tenen els requisits adequats per a tindre un cor sa, segons ha senyalat un estudi  realitzat per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), juntament amb l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital Universitari La Pau (IdiPAZ) i el CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública.
La situació és preocupant ja que les persones més joves (de 18 a 45 anys) continuen siguent fumadors i mantenen una dieta poc saludable, i només la meitat fan exercici regularment.
La mortalitat per malalties cardiovasculars han disminuït en països occidentals, però així i tot continuent siguent la primera causa de mort i causa de moltes malalties. Els que tenen més risc són els homes amb pocs estudis.
Per a dir que una persona té una salut cardiovascular ideal ha de cumplir 7 característiques imposades per l'American Heart Asociation (AHA). Quatre són d’estil de vida i els altres tres són biològics. Aquestes característiques son: no fumar, tindre un pes normal, fer esport, seguir una dieta saludable, mantenir un nivell de colesterol sèric inferior als 200 mg / dl; nivells de pressió arterial sistòlica i diastòlica per baix de 120 i 80 mmHg i, finalment, nivell de glucosa basal sèrica menor de 100 mg / dl.
En resum, l’estudi indica que menys de l’1% majors de 18 anys segueixes les recomanacions dobre el seu estil de vida i que només 1 de casa 12 presenta nivells de pressió arterial, colesterol i glucosa.





1 comentari:

  1. Aquesta noticia m’ha semblat molt interessant perquè veig que d’alguna manera ens alerta per a que seguim les recomanacions que es fan al nostre estil de vida cada vegada més sedentari ja que podem sofrir greus malalties cardiovasculars que, en el pitjors dels casos, ens poden causar la mort.

    ResponElimina