dilluns, 29 d’abril del 2013

El sexe es femeni "per defecte"


L’investigació del Consell Superior D’Investigacions Científiques (CSIC) ha demostrat que el gen Gadd45g es essencial en la determinació del sexe. Publicat a la revista PLOSONE informa de que la “absencia” del gen anterior impedix el desenvolupament dels testicles i f creixer els organs femenins, indisnstintamnet del cromosoma Y.

Aquest gen es compost per el a, el b i el g. Segons Jesús Salvador, investigador del CSIC, indica que Gadd45g és el que te la funció clau en l’elecció del sexe, ell diu que “va ser sorprenent que les críes de ratolí amb l’absència de Gadd45g, estos seguient siguentfemelles tot i que posseeix el cromosoma Y

L’absència de Gadd45g impedix l’expressió de SRY, que es el que frena el desenvolupament dels membres masculins
Per l'investigador del CSIC, "la identificació del paper fonamental que Gadd45g juga en el desenvolupament sexual embrionari pot ser molt important per a l'aclariment del diagnòstic etiològic d'aquest tipus de patologies".
La investigació ha comptat amb la col · laboració del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars i de la Universitat Complutense de Madrid.


Notícia Original
Noticia Relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada