dilluns, 15 d’abril del 2013

Un cervell completament transparent


Investigadors de la Universitat de Stanford (EUA), han aconseguit un cervell transparent, per observar l’òrgan més desconegut, el cervell. El hidrogel millora la qualitat de la imatge i l’han utilitzat en cervells humans que es conservaven en bancs de teixits.



Atsushi Miyawaki i lHans-Ulrich Dodt ja havien aconseguit una cosa similar amb rosegadors el 2011 i 2012.
Santiago Canals, director del grup de Plasticitat de xarxes neuronals de l'Institut de Neurociències d'Alacant, assegura que es una tècnica amb futur.

Amb una combinació de monòmers de plàstic i formaldehid , van submergir els cervells a la solució i, després, la van escalfar a una temperatura d'uns 37,5 º C. Un procés químic eliminà completament els lípids i altres teixits que li donen al cervell la seva estructura tridimensionale.
El resultat, un cervell transparent, queli permetin l'observació de totes les seves cèl • lules, fibres i connexions nervioses.
Les estructures del cervell es conserven molt bé després de la mort. L'única cosa que es perd és la informació funcional que sí que té el teixit viu.
Finalment, els investigadors van observar funcions genètiques i anatòmiques de l'òrgan, amb un sol cervell.



- Noticia original.
- Noticies relacionades.
  - Peix amb el cap transparent.
  - Fabriquen un cervell transparent.

- Video

3 comentaris:

  1. Em pareix realment interesant que es puga tornar completament transparen un organ del nostre cos. Em sembla un gran avanç i una gran tècnica ja que resulta molt útil als científics a l'hora d'estudiar el cervell.

    ResponElimina
  2. Tema molt interesant per el motiu de que el cervell ens toca descobrir-lo a la nostra generació, nosaltres som els científics del futur.
    Tema que seriament es interessant perquè el funcionment del cervell a més de ser molt complex és un misteri fins i tot per a les ments més complexes.
    Gràcies per la teua aportació d'acord amb aquest tema.

    ResponElimina
  3. Aquesta notícia és sorprenent, perquè que els científics hagen aconseguit un cervell transparent és increible i ademés facilitarà ara i en el futur la investigació d'aquest òrgan tan complex i desconegut per a tots, encara que amb el pas del temps de segur que troben mètodes d'investigació tant sorprenents com aquest. El futur està davant nostre.

    ResponElimina