dilluns, 15 d’abril del 2013

Troben un punt feble en el perillos bacteri de la Tularèmia

La Francisella tularensis és el bacteri causant de la tularèmia i un dels patògens respiratoris més letals que existeixen.

En estudis anteriors es va aconseguir un cep viu atenuat per a vacunes, però aquest no compta amb una llicència. Un equip de l’Escola Mèdica de la Universitat de Harvard amb la fi d’aconseguir un nou cep viu atenuat han realitzat un estudi sobre el mecanisme que fa que el patògen siga tan letal.

La defensa contra un patògen bacterià consta de la immunitat innata, que fa que es retarde el procés de la infecció per a donar temps a que es desenvolupe la immunitat adaptativa.  Doncs bé, la Francisella tularensis el que fa és eliminar la resposta immunitària innata. Per a aquesta eliminació el bacteri utilitza un lipoposacàrid específic.

En experiments amb ratolins els investigadors utilitzaren un cep d’aquest patògen que no tenia el lipoposacàrid específic i que el cep provocava una resposta immunitària innata. Al immunitzar-los amb aquest cep els ratolins quedaven protegits d’un cep molt virulent del Bacteri de la Tularèmia.

Notícia original

Notícies relacionades:
· El contacte amb rossegadors està vinculat amb la tularèmia.
· Relació demostrada entre les plagues de topets i la tularèmia.

Vídeo:

1 comentari:

  1. Hola Mari Carmen, m'ha cridat molt l'atenció la teua notícia per el títul del bacteri de la tularèmia, ja que mai havia sentit aquesta paraula ni sabia que era fins que he llegit la teua notícia i he entrat a l'enllaç que m'informava del que era aquesta paraula.
    M'ha paregut molt interessant i m'ha impressionat com una simple picadura pot transmetre aquest bacteri i cause tan de mal.
    Así el dixe un enllaç que he trobat per informar-me: http://www.elnortedecastilla.es/20080810/castilla_leon/cada-cuatro-casos-tularemia-20080810.html

    ResponElimina