dilluns, 29 d’abril del 2013

S'encontren dos bactèris a una tempesta de pols sahariana.



DOS BACTÈRIS A UNA TEMPESTA DE POLS.



Les tempestes de pols saharianes a Catalunya  és una de les regions més afectades per aquests episodis, caracteritzats per oferir una mena de vels de colors al cel. No obstant això,  tot aquest torrent de material acaba per afectar la salut humana, l'agricultura o la pesca. Es calcula que cada any s'escampen per l'Hemisferi Nord prop de 1.000 milions de tones de material.

L'estació Matalascañas de la Xarxa de Qualitat de l'Aire de la Junta d'Andalusia, va registrar diversos episodis de desplaçament massiu de pols sahariana des del Nord d'Àfrica. Primer van analitzar el contingut del rastre de pols que havia deixat la tempesta. I un any i mig, els investigadors, van determinar per pimrera vegada la presència de dos tipus de bacteris  com si foren material industrial. Aquests procedeixen de l'activitat industrial del nord d'Àfrica. Han hagut de fer diversos treballs. Han trobat calcita, dolomita, quars, argila... No obstant això, els microorganismes han estat analitzats en profunditat.

En aquesta investigació, s'estudia la presència d'Firmicutes  i Proteobacteria. 



La conclusió a la que han arribat es que la tolerància a la sequera i a la calor podira se algo necessari per facilitar el transport i la supervivència d'aquestes dos presències.







Enllaç:

http://noticiasdelaciencia.com/not/7010/encuentran_dos_tipos_de_bacterias_en_una_tormenta_de_polvo_sahariano/

Imatges:

1. http://www.miprv.com/beneficios-y-problemas-del-polvo-sahariano-polvo-del-sahara/

2. http://www.innovaticias.com/ciencias/14788/encuentran-tipos-bacterias-tormenta-polvo-sahariano-

Video:

--------

Altres:

http://www.agenciasinc.es/Noticias/Encuentran-dos-tipos-de-bacterias-en-una-tormenta-de-polvo-sahariano

1 comentari:

  1. Be, per començar he de dir que hem pareix una noticia prou interessant, ja que molt poca gent es coneixedora o ha vixcut les tempestes de pols i està bé que investiguen factors com aquestos.
    També he de dir que està prou ben redactada, sense cap falta d'ortografía, almenys que jo haja apreciat.
    En definitiva, un gran treball.

    ResponElimina