dilluns, 15 d’abril del 2013

Quan el greix s'autoenganya per seguir engreixant


Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica en Xarxa-Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) han realitzat un estudi sobre l’obesitat.


L'hormona FNDC5/irisina és també una adipoquina (molècules alliberades pel teixit adipós blanc).
Els investigadors han comprovat que els adipòcits humans procedents d'individus obesos són també capaços de secretar aquesta nova adipoquina i probablement exerceixin una funció endocrina en l'organisme.

La hipòtesi és que la ràtio de secreció de la irisina pel teixit muscular / adipós varia en funció de la situació fisiològica
El múscul l’encarregat de l’ejercici físic, i el teixit adipós blanc seria el responsable dels nivells elevats de irisina en condicions d'IMC alterats com a les persones amb obesitat.

Els pacients obesos secreten grans quantitats de irisina, el seu cos no permet que l'hormona realitzi correctament la seva funció termogènica convertint el greix blanca a marró.
Francesc Villarroya publicava parlava sobre l'important paper d'aquesta molècula en la lluita contra l'obesitat en transformar el greix blanca a marró.
Aquest treball aportava noves pistes sobre el paper del greix marró i en el qual es recollien àmpliament les funcions i efectes beneficiosos d'aquesta molècula per a la salut davant problemàtiques derivades del sobrepès.

- Noticia original.

- Noticies relacionades:
  - Causes obesitat.
  - Institut d'Obesitat i Síndrome Metabòlica.

- Video:



1 comentari:

  1. Em pareix una notícia interessant. Opine que a dies d'avui en que tanta població està obessa (i no ho dic jo, ho diu la cola del Mc'Donalds) es deuen fer més estudis que abarquen aquest camp que, per desgràcia, és un factor de risc molt important i un greu problema de salut que poc a poc va estenent-se entre la població.

    ResponElimina