dilluns, 29 d’abril del 2013

¿Perque no tinguem pèl al nostre cos?



La antropòloga nord-americana Nina Jablonski estudia la pell dels humans i segons les seues investigacions ha pogut deduir que els nostres avantpassats hi van pedrer el pèl del cos quan van passar ha ser homínids.Aquest canvi en l'evolució,com quasi sempre, s´hi va produir acausa d'una mutació que permetia que els homínids sense pèl pogueren mantindre el cap fresc i d´aquesta manera podien caçar per el dia a les hores que mes calor feia sense competència ja que a tots els altres primats els resultava impossible fer-ho en la plenitud del dia.

Açò de no tindre pèls ens afecta positivament,ja que som més forts davant la calor encara que negativament ja que som més indefensos davant els rajos ultra-violetes provinents del sol i per aquesta raó es creu que es va quedar el pèl del cap i també es va evolucionar la pell negra que més tard es va diversificar a causa de l'expansió dels primers humans per Europa.


Notícia original: 

1 comentari:

  1. Esta noticia, m'ha paregut interessant, ja que trata sobre l'evolució i el factors que ha perdut , com aquest, pedre el pèl innecesari del cos. Els conceptes d'aquesta noticia estan clars i ben redactats.

    ResponElimina