dissabte, 13 d’abril del 2013

Música per a poder dormir millor


El nostre cervell no descansa mai, inclús quan nosaltres estem dormint, el cervell produeix unes oscil·lacions cerebrals que són essencials per a mantenir els records de cadascú.
Un estudi que ha sigut publicat en “Neuron” ha revelat els resultats que escoltar sons al mateix temps que es produeixen aquestes oscil·lacions, pot millorar la nostra memòria e inclús el nostre somni pot resultar-nos mes placenter.
“Es possible que siga una ferramenta senzilla per a millorar el ritme del somni” Assenyala Jan Born de la Universitat de Tübingen. Realitzaren les proves amb 11 persones ficant-los estímuls sonors i estímuls simulats, que detectaren que amb l’estimulació no sincronitzada no hi era eficaç per al que estaven cercant.
Per tant, per a Born, sols és eficaç quan el so que reb es sincronitza amb les oscil·lacions que en aquell moment està donant-se lloc al cervell quan estem dormint profundament. Però, alguns dels investigadors, creuen que podria ser utilitzat per millorar el somni.


3 comentaris:

  1. Lucia, m'ha paregut interessant la teua notícia, ja que a mi m'hagrada molt escoltar música de vegades abans de anarme'n a dormir, i no sabia que açò feia que es poguera dormir millor. Aquests dies ho faré a veure si es deveres que fa efecte.
    El pase un enllaç relacionat amb aquesta notícia que et diu el tipus de música que cal escoltar abans d'anar a dormir per tindre un somni relaxant: http://mujer.starmedia.com/salud/que-musica-escuchar-para-dormir.html

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia m'ha semblat molt interessant ja que no sabia que açò era vertadermanet efectiu. Crec que es un bon remei en contra de l'insomni que molta gent pateix i no sap que fer per a dormir.
    Ací et deixe més informació sobre el tema:
    http://www.muyinteresante.es/salud/articulo/musica-para-dormir

    ResponElimina
  3. Aquesta noticia m'ha cridat l'antenció perque no podia imaginar-me que la música quan dorms pot audar-te a millorar coses com la memoria. Esta clar que escoltar musica es molt relajant i a mi magrada sentir-la per pensar i meditar però al hora de dormir, si ho fax amb musica, en desperte amb mal de cap i un poc extresà, el motiu pot ser que la musica estimula el meu cervell.

    ResponElimina