dilluns, 29 d’abril del 2013

Les potes llargues del velocirraptor li van fer caminar ‘en cuclilles’




Un estudi, dirigit per científics del Royal veterinary College de Londres, publicada en Nature, contradiu les tesis de que els dinosaures caminaren ajupits per poder mantindre l'equilibri, després de perdre la cua progressivament.
Ells afirmen que la causa de caminar així, és per culpa de l'allargament de les potes.

Això es deu al posició gairebé horitzontal del fèmur, aquesta posició s'a adoptat gràcies al creixement gradual de les potes dels dinosaures bípedes.

Vivian Allen, explica que les potes d'animals com els velociraptor es van allargar per a la caça o l'escalada, això va avançar el centre de gravetat i va provocar la *pustura a la gatzoneta

Per entendre com va evolucionar la forma de caminar d'aquests dinosaures, els científics van crear un model en 3D a partir de l'esquelet de 17 rèptils arcosaurios, tant actuals cocodrils i aus com a extints Microraptor  i Archaeopteryx.

La conclusió d'aquest estudi segons Allen és saber com caminaven, corrien i saltaven uns animals que dominaven la Terra fa molt de temps.





Notícia Original

Notícies relacionades:

Una nova i estranya binària ens permet posar a prova la teoria de la gravetat d'Einstein

Herschel confirma que un cometa va portar l'aigua a l'atmosfera de Júpiter


Video

2 comentaris:

  1. M'ha paregut interessant aquesta noticia , ja que tots els temes relacionats amb els dinosaures m'agraden molt. Gràcies a aquesta notcia ja se perque els velociraptors caminaven de cuclilles.

    ResponElimina
  2. La noticia esta ben resumida i es interesant encara que te algunes faltes. FIXA'T EN LES ETIQUETES! Aci deixe mes informació d'aquest dinosaure. http://www.dinoguia.com/carnivoros/velociraptor

    ResponElimina