dissabte, 27 d’abril del 2013

La 'pell' electrònica d'un robot.
Amb la tecnologia d'avui en dia, veure un robot fent les capacitats humanes és normal, no obstant, allò de la sensibilitat era un repte. Fins que una vegada més, la tecnologia ens ha ensenyat que tot pot ser possible.
Com ens mostra un article de la revista 'Science', uns investigadors nord-americans i xinesos, han fabricat una espècie de làmina electrònica transparent i flexible, capaç de convertir directament el moviment mecànic en senyals que es controlen a través d'un aparell electrònic.

Per a fabricar aquest tipus de làmina, han utilitzat entre altres materials, nanocables d'òxid de zinc. També afirmen que la sensibilitat que li han donat al robot seria comparable a la de les iemes d'actilars dels èssers humans.



El professor Zhong Lin Wang de l'institut de Tecnologia de Geòrgia (EUA) afirma que 'Qualsevol moviment mecànic, com el moviment d'un braç o dels dits d'un robot, poden ser convertits en senyals de control'. El científic considera que aquesta tecnologia "podría fer que la pell artificial fora 'més inteligent' i pareguda a la pell humana. Permetria que sentira activitat en la seua superficie".

A més, per provar la seua resistència a l'aigua, van introduir centenars de dispositius que van estar fabricat durant els tres anys que ha durat la investigació, unes 24 hores dins d'aigua salada i destil·lada. Així i tot, van continuar funcionant. És a dir, a més de guanyar eixa sensibilitat que al principi podia pareixer impossible, han fet que el robot es puga submergir baix l'aigua. Tot un gran descobriment. 

Notícia original.
Notícies relacionades:
Robots i humans per fi amics.
Robots que imiten als fardatxos per a desplaçar-se per l'arena.

Vídeo:





1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut molt interessant. Es increïble el que esta progressant la ciència i sobretot la tecnologia. Jo crec que arribara un dia en que els robots seran tan perfectes o més que els humans (com en el llibre Jo, Robot). M'agradaria molt estar encara viu per poder-ho vore.

    ResponElimina