dilluns, 15 d’abril del 2013

Fumar perjudica la cura de les fractures


El fum del tabac sembla no tenir barreres. Quan entra en l'organisme, és capaç de danyar als pulmons, al cervell, a les artèries ... i també als ossos.
Aquesta revisió d'estudis demostra que fumar també afecta la curació de les fractures, retardant i dificulta una consolidació adequada dels ossos.
Després de repassar 20 treballs que s'havien publicat sobre el tema a la literatura mèdica, els autors d'aquest treball van trobar que els fumadors tenien un risc 2,3 vegades més gran que els seus fractures d'ossos llargs-com el fèmur o la tíbia-no s'unissin adequadament després d'un accident.
De la mateixa manera, entre aquests pacients també era més freqüent que la curació es perllongués més (trigaven 32 setmanes de mitjana a recuperar la seva mobilitat, enfront de les 25 registrades entre els no fumadors) o que aparegués una infecció.
Segons aquest especialista, tot i que encara no han pogut desvelar els mecanismes exactes que estan darrere d'aquesta relació, sembla clar que es deu als efectes perjudicials de la nicotina i el monòxid de carboni presents en el tabac. Per el que sembla aquestes substàncies tenen un efecte molt negatiu sobre la curació de les factures a més la manca d’oxigen que presenten molts fumadors por ser un causant de la ploriferació de microorganismes i provocar imfeccións.

Noticies relacionades:





1 comentari:

  1. Aquesta noticia m’ha semblat molt interessant ja que ens mostra una vegada més que el tabac és molt perjudicial per a el nostre organisme. En aquesta noticia ens mostra com una curació d’una fractura, que pot semblar més o menys fàcil, s’agreuja amb el consum de tabac.A més m’ha semblat que amb aquesta noticia es pot reflexionar sobre el tabaquisme.

    ResponElimina