dissabte, 20 d’abril del 2013

Es descobreix una nova espècie de dinosaure carnívor

Un grup de científics liderats per Andrew Farke del Museu de Paleontologia Raymond M.Alf en Claremont, California, han descobert una nova espècie de dinosaure a Madagascar, on feia més d'una dècada que no se'n descobria cap. El descobriment s'ha publicat a la revista Plos One.

El nou dinosaure ha sigut anomenat "Dahalokely tokana". Pertany a un grup anomenat Abelisauridae, format per dinosaures carnívors comuns a l'hemisferi sud. Media entre 2,74 i 4,27 metres de llarg i va viure fa uns 90 milions d'anys. Els fòssils van ser trobats al nord de l'illa de Madgascar els anys 2007 i 2010. Diferències notables en les vèrtebres i costelles van permetre identificar-lo com una nova espècie.

Abans del descobriment no hi havia dades d'espècies de dinosaures a l'illa entre 165 i 70 milions d'anys enrere, és a dir, un buit de 95 milions d'anys. La troballa d'aquestes restes, de fa 90 milions d'anys, el redueix a 20 milions.

Vídeo relacionat: Els dinosaures de Madagascar (documental)

Notícia original
Notícia relacionada: El dinosaure pampeà
Notícia relacionada: Els dinosaures podien nedar grans distàncies

1 comentari:

  1. He elegit aquesta notícia perquè el tema dels dinosaures i tots els temes que envolten a aquest m'interessen i sempre tinc curiositat, apart de que he fet alguna notícia sobre els dinosaures. Em pareix atractiva la notícia ja que obri portes per als investigadors.

    ResponElimina