dissabte, 27 d’abril del 2013

El tetris ajuda a millorar 'l'ull gandul' en els adults


Segons un estudi, jugar al tetris podria millorar la visió espacial de les persones amb ambliopia, conegut com ‘ull gandul’. El més rellevant es que l’estudi ha segut realitzat amb pacients adults , en els que ningun tractament funcionava.
Aquest estudi ha sigut realitzat per un grup de científics canadencs de l’Institut d’Investigació de la Universitat McGrill, la ambliopia és la principal causa de deterior visual en el xiquets, afecta a un 3% de la població.
El Dr. José María Rodríguez Sánchez, del hospital Ramón y Cajal, explica que a vegades, els nostres ulls tenen diferent graduació, llavors, el cervell es queda amb l’ull ‘bo’ i va anul•lant a poc a poc al que té més problemes de visió, causant ‘ull gandul’.
Actualment, el tractament per a aquest trastorn era d’utilitzar ulleres i pegats per a l’oclusió de l’ull ‘bo’, i així, que el ‘gandul’ treballi més.

Notícia oríginal

Notícies realcionades:

Notícia 1

Notícia 2

Vídeo:


1 comentari:

  1. Aquesta noticia m´ha semblat molt interesant, ja que no s´havia que jugant al tetris es podia millor la visio, i que aquestos problemes es solucionen utilitzant ulleres i pegats per a l´ocusio de l´ull per a que l´ull gandul treballe mes.

    ResponElimina