dimecres, 10 d’abril del 2013

El canvi climàtic provocarà més turbulències en els vols


Una de les causes de l’escalfament global  es l’emissió a l’atmosfera de CO2. Nous estudis han demostrat que l’aviació també patirà les conseqüències d’aquest canvi climàtic.

La recerca a estat publicada a “ Nature Climate Change”,i han assenyalat que a mesura que augmenten les concentracions de CO2  a l’atmosfera, les turbulències que sofreixen de vegades els avions seran més freqüents i més intenses. La seua intensitat podria augmentar un 10 o 40% i la seua freqüència un 100%.

Alguns científics van elaborar un model per veure els canvis que es produeixen en els corrents de raig(Els corrents de raig són gegantines masses d'aire que es desplacen per l'atmosfera. Es formen per les diferències de temperatura entre els pols de la Terra i l'Equador i discorren al llarg de milers de quilòmetres) amb l’augment de CO2. Segons expliquen les turbulències estan vinculades als corrents de raig que es reforçaran amb els canvis climàtics.

L’augment de les turbulències causaran centenars de ferits i importants pèrdues econòmiques a les aerolinies. A més els vols podrien ser més llargs ja que caldria canviar les rutes per evitar les turbulències.  


Noticies relacionades:

Video



1 comentari:

  1. Em sembla curiosa i a la vegada interessant aquesta notícia. Més aviat, la qualificaria de preocupant en un temps en el qual es proudeixen una tafarrà de vols al dia (he buscat el número de vols diaris, per curiositat, i si el yahoo respuestas no s'equivoca eren una barbarie!)
    I ara, acusant al culpable de l'augment de les turbulències, afegiré que què no afectarà el tediós canvi climàtic? La resposta està en el aire xD

    ResponElimina