dimecres, 17 d’abril del 2013

Descobreixen desenes d'espècies noves en els mars espanyols

A partir de finals de 2013 Espanya augmentarà de manera notable les seves àrees marines protegides, segons el compromís del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA). Així, el país complirà l'objectiu marcat per Europa de crear una àmplia xarxa comunitària d'espais marins protegits, en el marc de Xarxa Natura 2000, un catàleg dels espais amb més valor biològic de la Unió Europea.
En concret, el 27,13% del territori espanyol forma part de la Xarxa Natura 2000, però d'elles només una petita part corresponen a superfície marina, la major part reserves pesqueres properes a la costa.
Per detectar quines són les zones marines  que s’haurien de protegir es va posar en marxa el 2009 el projecte LIFE + INDEMARES. Segons Ignacio Torres, sotsdirector de la Fundació Biodiversitat, "s'han realitzat avenços científics gràcies a la realització de més de 100 campanyes oceanogràfiques, que han portat a descobrir espècies noves per a la ciència i ha confirmar l'alt valor ecològic de les àrees d'estudi".

En gairebé totes les àrees d'estudi s'han trobat espècies que no havien estat localitzades en aquestes aigües o que són fins i tot noves per a la ciència, per exemple,  10 espècies que representen noves cites per al mar Mediterrani.
Al Cap de Creus s'han catalogat 3.000 espècies, gairebé la tercera part de les conegudes a tota la Mediterrània, i s'han trobat espècies no descrites que, a més de ser noves, han resultat ser súperabundants.




Aquest fet ha estat una demostració del molt que s'ignora del mar.


Notícia original

Noticies relacionades:
El mar desvetlla milers d’espècies desconegudes

Els misteris del mar 

Google i el mar

Alguns animals marins poc coneguts 

Vídeo:


1 comentari:

  1. Aquesta noticia hem pareix molt interesant perquè pense que hem cuidat mal les nostres costes i hem arrasat amb infinitats d'espècies per la perca masiva, per això crec que deuriem protegir al màxim les nostres costes.
    A més, es molt interesant les sorpreses que pot guardar el mar, ja que és un gran desconegut en el que es troben noves espècies a sobint.

    ResponElimina