dilluns, 29 d’abril del 2013

De la cafeïna a l'amfetamina: el dopatge cerebral



Molts estudiants, sobretot en períodes d'exàmens tenen la sensació de no tenir suficients hores per realitzar totes les tasques, aleshores utilitzen grans quantitats de café per mantindre's desperts com a un remei immediat. Fins i tot aquells estudiants que s'estressen amb facilitat prenen comprimits de cafeïna i medicaments amb recepta mèdica que dopen el cervell.

La institució acadèmica de Lieb realitzà un estudi a principi d'aquest any  per mitjà d'una enquesta on els científics van preguntar al voltant de 2600 estudiants el tipus i el nombre de vegades  que havien ingerit l'any passat alguna mena de substància  per a augmentar el seu rendiment. Un 20% dels estudiants va afirmar haver pres alguna substància com  la cafeïna, amfetamina,etc.

Un professor de neurofilosofia  i expert en dopatge cerebral de la Universitat de Múnich ( Steohan Schleim) sap de que van les investigacions que s'han dut a terme i afirma que molts estudiants tendeixen a consumir aquestes substàncies per dos motius: els joves  solen experimentar amb substàncies noves i l'altre motius és que aquests comprimits de cafeïna es poden comprar a les farmàcies sense recepta mèdica, fet que augmenta el seu consum.

Stephan Scleiman advertix sobre la importància de conèixer els possibles efectes secundàris. A més està comprovat que aquestes substàncies no sempre donen el resultat esperat, fet que port provocar per exemple contestar les preguntes d'un examen sense pensar i traure mala nota.

Vídeo:


Notícia original
Notícia relacionada 1: La cafeína, un estimulante aliado para los estudiantes en época de exámenes.
Notícia relacionada 2: La cafeína en exceso lleva a tener alucinaciones.
Notícia relacionada 3: Anfetaminas podían dañar la aorta.

1 comentari:

  1. La noticia em pareix amena e interessant, la ha resumida be i esta ben explicat.

    ResponElimina