dissabte, 16 de maig del 2015

S'INVESTIGA UN NOU MÈTODE PER A L'OBTENCIÓ D'AIGUA POTABLE A L'ARÀBIA SAUDÍ

Donat l'increment de la demanada d'aigua potable als països àrids s'ha plantejat l'ús d'aigua del mar i d'aigües residuals per al consum humà després de processos de dessalinització que la facen apta per a aquest fi. No obstant això, suposa una gran despesa energètica.
Per aquest motiu, Rodrigo Vadallares Linares està treballant en un mètode que permeta dessalinitzar aigua del mar i tractar aigües residuals per tal que aquestes siguen totalment aptes per al consum humà i per al seu ús en els àmbits de l'agricultura i la indústria, un mètode amb un consum energètic molt baix.
El mètode combina el tractament d'aigües residuals amb la dessalinització i consisteix en una osmosi on l'aigua es fa passar per unes membranes que retenen el 99,9% dels contaminants de tot tipus com metalls pesants o carboni i deixa passar només les molècules de liquid i és per açò que el procés és de baix cost. Una vegada passat aquest procés és mínim el tractament que l'agua rep per a poder ser totalment útil en qualsevol àmbit dels esmentats abans.
L'investigador comenta que la majoria d'aigua utilitzada als països àrids prové de la dessalinització i els processos per obtenir-la impliquen la crema d'hidrocarburs, i és precisament per aquest motiu que el mètode està agafant especial rellevància, ja que al tractar-se, com ja em dit, d'un procés d'osmosi el cost és molt inferior, cal apuntar que la reducció de pressupost no es deu sols al mètode sinó a les infraestructures utilitzades, etc. A més a més aquest projecte podria no utilitzar combustibles fòssils i implementar l'energia solar.
Amb aquest mètode a més d'aigua potable podrien obtenir-se minerals útils com a adobs, i metà que genere biogàs, per a açò és necessari que el mètode siga capaç d'extraure el màxim d'aigua possible per a deixar sols sòlids dels quals puguen ser extrets els minerals o implementar un reactor anaeròbic en el qual es produïsca biogàs.
Actualment el procés està en les seues primeres fases i s'està treballant meticulosament en ell per a que puga ser dut a la indústria.
Rordigo Vadallares Linares apunta que l'aigua està en un principi pensada per a ser reutilitzada a la indústria però la seua pretensió és que siga utilitzada per al consum humà, ja que aquest comenta que a pesar de la qualitat de l'aigua la gent no està totalment convençuda d'utilitzar-la, ja que es té més en compte d'on prové que la seua qualitat, encara que s'ha comprovat que és fins i tot millor que l'aigua de l'aixeta. El Centre d'Investigació de Desalació està treballant en campanyes que consciencien sobre la qualitat de l'aigua.
Aquest nom mètode d'obtenció d'aigua potable podria suposar un gran avanç.


Noticia orginal


Noticies relacionades







Video


1 comentari:

  1. M'ha paregut una notícia molt interesant, ja que és un gran avanç el poder trobar noves fonts d'aigua potable, sobretot a les zones com Aràbia Saudí, que és un lloc on l'aigua potable és un bé molt important i escaç.

    ResponElimina