dimarts, 12 de maig del 2015

ELS FALSOS ANIMALS CAMUFLATS


En l'Antic Egipte, cadàvers de gats,gosos, mones, ocells i inclús cocodrils eren embalsamats per a servir com a ofrenes religioses en temples i tombes. Però, segons pareix, la demanda de mòmies animals va superar a l'oferta, i els embalsamadors van estirar la picaresca per a complaure els seus clients.

Un equip d'investigadors del Museu i la Universitat de Manchester,va descubrir davall les benes d'un terç d'aquelles criatures embalsamades havia farcit o, simplement, res. Este estudi que ha consistit a analitzar el contingut de 800 mòmies amb rajos X i tomografies computerizadas.

Els experts van trobar que un terç dels embenats albergaven animals complets; un altre terç, vestigis dels seus cossos; i el terç restant eren mera aparença. Els embalsamadors omplien estos últims amb fang, pals, juncs de les vores del Nil, corfes d'ou o plomes. Altres benes no contenien res.

Els egiptòlegs calculen que fins a 70 milions d'animals van ser embalsamats i després venuts com a ofrena religiosa en l'Antic Egipte. Era una autèntica indústria que es va quedar curta de subministraments, encara que no està clar si la solució ideada va ser una estafa o els pelegrins sabien que estaven adquirint una falsificació.











Pàgina original


1 comentari:

  1. interessant noticia! Es sap quants anys duien embalsamats els animals?

    ResponElimina