dijous, 14 de maig del 2015

El instrument NOMAD solución per al gas metà

Al gener de 2016 l'Agència Espacial Europea ( ESA ) llançarà ExoMars , una missió destinada a l'estudi de l'atmosfera i el subsòl del planeta vermell i , específicament , a la recerca de gasos amb possible importància biològica . L'Institut d'Astrofísica d'Andalusia ( IAA - CSIC ) ha dissenyat part de l'instrument NOMAD , una peça clau de l'orbital de ExoMars específicament dissenyada per estudiar el metà, un gas que a la Terra produeixen sobretot els éssers vius i la troballa del a Mart va suposar una sorpresa el 2004. l'instrument acaba d'enviar a l'ESA per a la seva integració en la missió.

Les dades de 2004 sobre el metà a Mart no eren concloents , perquè mostraven una variabilitat impossible , afirma José Juan López Moreno , investigador de l' IAA que lidera la participació espanyola en NOMAD . " El metà triga segles en degradar-se, de manera que la seva abundància hauria de ser constant en el temps. Per la seva banda, la missió Curiosity, després de més d'un any de recerca infructuosa , confirmava en 2014 l'existència de traces de metà al planeta vermell. "Fins aquest descobriment es tractava de mesures locals realitzades per instruments no dissenyats específicament per estudiar metà, i el problema estava una mica abandonat perquè no hi havia explicacions plausibles .

L'instrument NOMAD és un espectrògraf d'alta resolució amb una altíssima capacitat per mesurar compostos minoritaris, fins a cent vegades més gran que els dispositius utilitzats fins ara, que emprarà la tècnica de l'ocultació solar.Observant com el sol s'oculta després llimbs del planeta, és a dir , observant contínuament postes de sol i albades des de la seva òrbita, podrà deduir els components que formen l'atmosfera.

L'instrument s'ha dut a terme per un equip internacional de científics i enginyers i compta amb una important contribució del IAA , que s'ha encarregat de la realització i disseny de l'electrònica de l'instrument , l'ordinador central , la font d'alimentació i el programari .

Noticia original

Noticies relacionades
-Mes estudis que comproben este fet:
-Mes informacio sobre el gas metà:

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada