dijous, 14 de maig del 2015

Disminució de tórtores en un 30% a España.


La tórtora europea ( Streptopelia turtur ) ha estat nomenada Au de l'Any 2015 per l'organització conservacionista SEO / Bird Life , un títol amb el qual es pretén alertar sobre espècies que pateixen problemes de conservació. Segons les dades del programa de seguiment SACRE , la població d'aquesta espècie ha baixat un 29,9% entre 1998 i 2013.

Es tracta de l'únic membre de la família dels coloms que realitza una llarga migració, de més de 4.000 quilòmetres , ja que passa la tardor i l'hivern a l'Àfrica subsahariana.
'No es coneixen amb precisió les causes  de la caiguda poblacional de l'espècie' ens asegura Juan Carlos Atienza.
Un altre factor addicional és el problema de la sobrecaza , que només està prohibida en tres comunitats autònomes : Cantàbria, Astúries i Canàries. A Espanya s'efectua gairebé la meitat de la caça de tórtores europees que es produeix en els països de la UE.

  No obstant això , sí que ha destacat que els principals problemes són els que tenen a veure amb la mala conservació dels hàbitats per la intensificació i abandonament dels mitjans agrícoles.


En un comunicat signat per 40 científics , SEO / Bird Life sol·licita la inclusió de la tórtora europea en el Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades , dins de la categoria de " vulnerable ". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada