dijous, 14 de maig del 2015

Retines per als ratolins cecs.



Uns científics de la Universitat de Berna a Suïssa i de la de Göttingen a Alemanya han aconseguit restaurar, fins a cert punt, la visió de ratolins cecs. La seva tècnica podria emprar com a teràpia per a un tipus de ceguesa en humans.

9_bottom_Eye_Nerve_cell_Wei_Li_NEI_L

La ceguesa hereditària causada per una degeneració progressiva de les cèl·lules sensibles a la llum a l'ull, els fotoreceptors, afecta milions de persones al món. Encara que aquestes cèl·lules es perden, les que es troben en capes més profundes de la retina, que normalment no són sensibles a la llum, romanen intactes.



Aquestes científiques i Michiel van Wyk van modificar molecularment les cèl·lules que en condicions normals haurien rebut informació directa dels fotoreceptors. La modificació la van fer de tal manera que reaccionen a l'estímul lluminós en comptes de a senyals químics, substituint així als fotoreceptors i passant a tenir una funció que en el fons no és molt diferent de la que ja tenien abans.

En examinar l'activitat neuronal en els ratolins tractats, l'equip d'investigació ha comprovat que aquests succedanis de fotoreceptor han estat capaços d'activar l'escorça visual, la part d'aquesta que analitza els senyals visuals.

Link original
Noticia relacionada
Noticia relacionada
Noticia relacionada
Vídeo


1 comentari:

  1. Núria jo també he vist informació d'aquestos ratolins. Ací et deixe una noticia d'un grup d'investigadors de la Universitat d'Oxford.
    http://www.diariwin.cat/ratolins-cecs-tornen-a-veure-hi-gracies-a-la-ciencia/

    ResponElimina