diumenge, 10 de maig del 2015

Malalties hereditàries



Un grup d'investigadors estadounidenses han desenvolupat una tècnica, amb la qual manipulant els òvuls de la mare pots previndre malalties al teu fill.

Les malalties mitocondrials sòls poden ser transmitides per la mare ja que es deu a un orgànul de la cèl·lula situat fora del nucli, en el citoplasma.
Aquestes malalties es donen de cada 5.000-10.000 nascuts i es tracta amb patologies que pot acabar amb la vida del pacient. Aquest investigadors heu van provar amb uns monos i com els va eixir bé, ara volen provar amb els humans. Per a poder provar-ho amb humans han necesitat ajuda i 106 òvuls han segut donats per a investigar.
Aquests òvuls ningun estava afectat per això ha servit per a demostrar que si que es pot eliminar aquest transtorn.

El proces consisteix en l'extracció del nucli de la dona que vol ser mare per a insertar-lo dins d'un òvul de les donants que a aquesta també se li extrau el nucli.

Segons Nuria Martí Gutiérrez en la tècnica es tranfereix l'ADN nuclear de la pacient al òvul previament enucleat de la donant sana, per lo tant, el òvul reconstruit té l'informació genètica de la mare y les mitocondries sanes de la donant. 


Noticies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada