diumenge, 3 de maig del 2015

Per què els mosquits prefereixen picar a algunes persones?



Molta gent, sospita que té una sang molt agradable  per a ser picada per els mosquits  , ja que moltes vegades es desperten coberts de picadures , mentre que a altres ni els toquen.

Un estudi explica, que la genètica  seria el factor determinant en la elecció del menú de mosquits. La importància d'aquest assumpte, en un món en el que millons de persones moren per malalties transmeses per aquests insectes, va molt més allà del martiri de molestes nits d'estiu.

La clau per al descobriment , ha sigut un parell de bessones que han sigut exposades a la picadura del mosquit i 19 germanes diferents  per comprovar si la seua genètica determinaba el comportament dels mosquits.

Els mosquits si que van tindre preferència per alguna de les germanes diferents, mentre que triaven amb el mateix interés a les bessones indèntiques, la qual cosa indica que ahí podria estar la clau.

Segons els científics de les universitats de Londres, Florida i Nottingham han dit ,que els seues resultats , demostren un component genètic subjacent al tipus d'olor humà, una diferència genètica que es detectable per als mosquits a través del nostre olor i que s'utilitza durant la selecció de la persona.

Altres estudis anteriors , havien mostrat que essencialment es l'olor corporal el element clau que atrau als mosquits cap a les persones.  A més, els mosquits també es troben atrets per la temperatura corporal, el suor, la emissió de CO2 , la roba de colors oscurs, els bacteris de la pell i les embarassades.

Ara tenim una bona prova, de que és el regal dels pares, via gens, lo que provoca que alguns es tinguen que rascar més.


Notícia original: 


Notícies relacionades:

Els mosquits trien les seves víctimes per la respiració no per la sang


Repel·lent de mosquits definitiu :


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada