diumenge, 3 de maig del 2015

Una sisena part de les espècies estan condemnades a desaparèixer si es manté el ritme d'escalfament global.

Una sisena part de les espècies que avui dia habiten el nostre planeta estan condemnades a desaparèixer si l'escalfament global continua al ritme actual.Així s'afirma en un estudi que publica la revista "Science". Amèrica del Sud, Austràlia i Nova Zelanda, on la pèrdua d'hàbitats i les barreres al moviment de les espècies són el principal problema, són els llocs on el risc d'extinció al què s'enfronten les espècies és major.
Així, si es projecta que les temperatures pugen "nomé" 2 ºC sobre el nivell anterior a la Revolució Industrial (una cosa que molts experts consideren molt improbable de assolir), Mark Urban (del Departament d'Ecología i Biología Evolutiva de la Universitat de Connecticut als Estats Units) suggereix que el risc global d'extinció augmentarà del 2,8% actual a un 5,2%. Si ocorre un augment postindustrial de 3ºC a la Terra, el risc d'extinció pujaria al 8.5%. Si l'escalfament global manté la seva trajectòria actual, que ens condueix a un augment de la temperatura de 4,3ºC sobre el nivell preindustrial, el 16% de les espècies es donarien de cara amb l'extinció. En conjunt, els seus resultats suggereixen que el canvi climàtic està preparat per accelerar l'extinció a tot el món llevat que adoptem noves estratègies per a limitar-lo i posem en pràctica estratègies específiques de conservació per protegir les espècies amenaçades.
A més del paper de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i de la geografia, l'estudi va trobar major pèrdua de biodiversitat en els estudis centrats en espècies endèmiques, però en canvi va trobar poques variacions entre grups taxonòmics. No obstant això, les majors incògnites sobre la pèrdua de la biodiversitat pel canvi climàtic sorgeixen de processos que mai -o només en rares ocasions- són inclosos en els models predictius.

Notícia original

Noticies relacionades
El cambio climático amenaza a 1 de cada 6 especies.
Una de cada seis especies podría desaparecer a causa del cambio climático.

Video relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada