diumenge, 3 de maig del 2015

La tornada del linx 'britànic'

El linx eurasiàtic, parent major del linx ibèric, tornarà molt possiblement a acampar a gust per les illes britàniques 1.300 anys després de la seua extinció.


El Lynx UK Trust planeja la solta de 12 o 18 linxs en tres finques privades repartides per la geografia britànica: Norfolk i Cumbria (al nord-est i nord-oest d'Anglaterra) i Aberdeenshire (Escòcia). Si s'aconseguixen a temps els permisos de les dos institucions responsables la reintroducció seria possible abans de finals d'any.

Els llocs triats tenen una notable sobrepoblació de cervos que és molt difícil mantindre baix control per la falta de depredadors. Els felins portarien en la fase inicial un GPS i es mourien per zones boscoses, despoblades i lluny de les granges. 

El programa pilot es completaria en tres o cinc anys. Si els linxs demostren la seua capacitat d'adaptació a l'hàbitat, i si aconseguixen reproduir-se, el projecte podria estendre's a altres zones, seguint l'exemple marcat per la reintroducció de l'espècie a Suïssa (en els anys noranta) i a Alemanya (en les muntanyes Harz, l'any 2000). 





Noticia Original
Noticia Relacionada 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada