jueves, 14 de mayo de 2015

Els babuins

Un equip d'investigadors dirigit des de la Universitat de Cambridge ( Regne Unit ) i l'organització benèfica internacional de conservació de la Societat Zoològica de Londres , assegura que els babuins chacma ( Papio cynocephalus ursinus ) opten per passar més temps amb exemplars de la seva mateixa edat , estatus i personalitat dins d'un grup. El treball es publica a la revista Royal Society Open Science .

Dins de les seves grans xarxes de ramats , amb el temps , les seves preferències socials es dicten generalment per l'edat, el rang, la personalitat i així successivament  , assegura Alecia Carter , coautora de l' estudi en el departament de Zoologia de la Universitat de Cambridge . Això passa amb els éssers humans tot el temps -afegeix el científic- , vam sortir amb persones que tenen els mateixos ingressos , religió , educació, etc. En essència , igual que els babuins.

Els experts creuen que això podria exercir de barrera per a la transferència de nova informació social a la rajada en general , ja que una investigació prèvia -realitzada per aquests mateix investigadors sobre babuins de la mateixa edat i personalitat- confirmava que els animals més joves i audaços són també més propensos a ser generadors d'informació : resolen problemes nous sobre recerca de menjar.

Els científics van seguir a dos grups de babuïns , des de l'alba fins al vespre , al Parc Natural Tsaobis de Namíbia (Àfrica ) , durant diversos mesos entre 2009 i 2014 , per observar els seus patrons de comportament. Aquest estudi és el primer a controlar les estructures de xarxes socials de babuïns en un període llarg de temps.

Noticia orginal:

Noticies relacionades
-Més informacio sobre els babuins


Video

No hay comentarios:

Publicar un comentario