divendres, 1 de maig del 2015

L’energia nuclear és inviable si no s’allarga la vida de les centrals nuclears


Per llei, la vida de les centrals nuclears és de 40 anys però Iberdrola, que té 6 dels 7 reactors centrals nuclears d'Espanya, ha enviat una carta al Ministeri d'Indústria per demanar l'extensió de la vida útil d'aquests actius nuclears a 60 anys.

Les raons que ha argumentat Iberdrola Generació Nuclear es tracten sobre l'economia, ja que diu que si aquesta no s'allarga, l'activitat de les centrals nuclears a Espanya seria “inviable” econòmicament parlant. A més, també demana que eliminen els tributs nuclears, els quals van estar exigits en llei de mesures fiscals per a la sostenibilitat energètica.

Per demanar, Iberdrola va escriure en la carta que també vol que s'eliminen les taxes autonòmiques en matèria nuclear, les quals impliquen “una doble imposició, i “una reducció de la pressió regulatòria sobre l’activitat nuclear” per poder “desenvolupar les inversions necessàries durant més temps, sense comprometre en cap moment la seguretat”.



Però, la Comissió Nacional de l’Energia i la UE han comprovat que a Espanya l’energia nuclear i la hidràulica han tingut una sobre retribució des de l’any 2006 de més de 2.000 milions euros a l’any.

Notícia original.
Notícies relacionades:
La UE recolza fer proves de resistència a centrals nuclears europees.
El govern espanyol, preocupat per la successió d'incidents a centrals nuclears.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada