dilluns, 11 de maig del 2015

Així funcionen el plaer i el dolor al cervell

Els trastorns com l'ansietat, la depressió o l'addicció a les drogues podrien tenir super origen en el delicat vincle que uneix les experiències doloroses amb les positives. Així, els circuits cerebrals que gestionen els successos tant un com d'un altre costat puc anul·lar entre si, estands les experiències positives i negatives connectades. El seu desequilibri és el que provocaría aquest tipus de trastorns. És una de les conclusions de l'últim estudi dut a terme per un equip de neurocientífics de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i que recull la revista Nature. Els experts van analitzar en directe a través de l'avançada tècnica de neuroimatge anomenada optogenètica, el cervell de ratolins que experimentaven plaer o dolor.

Els resultats van revelar que els circuits que controlen dues experiències estan connectats i que a més són capaços d'anul·lar uns a altres. Els successos negatius o dolorosos no només es presenten com una cosa negativa davant nostre cervell sinó que debiliten la capacitat del costat oposat: al nostre cervell li costa més processar sensacions positives després d'una experiència negativa i viceversa.

Aquest treball revela que tant l'amígdala basolateral (associada al dolor i a la por) com el nuclear accumbens (associada als sentiments de plaer i recompensa) estan interconnectats i compenetrats com si fossin un pèndol. "El nostre treball mostra que hi ha una interacció entre la valència positiva i negativa i creiem que per això es rellevant per a l'estudi psiquiàtric. L'estrès crònic i l'ansietat greu pot conduir a la depressió, que no pot estar relacionada amb la supresion dels circuits de recompensa a causa que els circuits del dolor o la por estan hiperactius ", explica Kay Tye, líder de l'estudi.

Noticia original 

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada