dijous, 14 de maig del 2015

Gens que curen transtor de la sang.



Investigadors de l'NSW d'Austràlia han demostrat que el canvi d'una sola lletra de l'ADN dels glòbuls vermells de la sang humana augmenta la seva producció de l'hemoglobina que transporta l'oxigen.

Es necessita més investigació abans que pugui ser provat en persones com una possible cura per a malalties greus de la sang. L'estudi es publica a la revista "Nature Communications".

La edición de genes ofrece una curación para algunos trastornos de la sangreLes mutacions que afecten l'hemoglobina adulta es troben entre els més comuns de totes les mutacions genètiques humanes. Les persones que hereten dos gens mutants pateixen malalties mortals com l'anèmia de cèl·lules falciformes i la talassèmia, que requereixen tractament de per vida amb transfusions de sang i medicaments.

Si finalment mostra que és eficaç i segura, oferiria avantatges significatius sobre altres enfocaments, com la teràpia gènica convencional, en la qual els virus s'utilitzen per transportar gens sans cel·la per reemplaçar el gen defectuós.

Noticia original

Noticia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada