dilluns, 18 de maig del 2015

La solució és el cotxe verd

Des de 2007, el 50% de la població mundial es concentra a les capitals mundials. El nivell de saturació de les urbs està en màxims històrics i, amb taxes de motorització així mateix creixents, les conseqüències pel que fa a trànsit i contaminació comencen a ser insostenibles: Mèxic, Londres, París, Roma, Pequín, Madrid i Barcelona, ​​entre altres ciutats , han hagut d'adoptar ja mesures de control del trànsit, reduint la velocitat de circulació en els ramals d'accés (Barcelona), restringint l'accés dels vehicles als seus ametlles centrals (Londres, Madrid) o prohibint directament la mobilitat de la meitat de el seu parc mòbil perquè rodin cada dia només els cotxes amb matrícules parells o imparells segons toc (Mèxic, París).
Però les previsions dibuixen un panorama encara més preocupant. I és que s'estima que el 2050 la població mundial arribarà als 9.000 milions, les ciutats reuniran al 70% dels habitants del planeta, i aquests al seu torn tindran cada vegada més vehicles.
Dieter Zetsche, màxim responsable de Mercedes, va sintetitzar la problemàtica ja en 2009 amb una declaració premonitòria: "Ens ha portat 100 anys a arribar al parc actual de 800 milions d'automòbils, però probablement ens costarà menys de 30 doblar".
L'evolució tecnològica ha permès reduir dràsticament els consums i emissions dels models tèrmics tradicionals, tant com que un cotxe de l'any 2000 contamina 100 vegades menys que un de la dècada dels setanta. Però l'augment del parc mòbil mundial s'està menjant aquests avenços.
Nobuo Tanaka, exdirector executiu de l'Agència Internacional de l'Energia, opina que "el desenvolupament del mercat mundial de vehicles elèctrics serà una de les claus perquè l'economia global pugui assolir l'objectiu de reduir a la meitat les emissions [de CO2] en 2050 ". Un aspecte en el qual coincideixen la majoria d'enginyers i analistes: l'electrificació de l'automòbil és la solució per no seguir acumulant pol·lució en els centres urbans i començar a millorar la qualitat de l'aire que es respira en els nuclis de població.

Vídeo:

Notícia original

Notícies relacionades:

Notícia 1

Notícia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada