dijous, 14 de maig del 2015

Sedentarisme, tan mal com el tabac i pijor que l'hipertensió



El senzill en sanitat és receptar pastilles, que després molts no les solen prendre. El difícil és planificar a llarg termini perquè la salut dels ciutadans es ressenti com menys, millor.


En el nombre d'avui del British Medical Journal es publica un article més dels molts que estan veient la llum en els últims mesos sobre la transcendència de l'estil de vida a l'hora de disminuir molt significativament els riscos d'emmalaltir. Es tracta d'un treball noruec, realitzat a la Universitat d'Oslo, en el qual s'han seguit durant 15 anys a gairebé 6.000 homes que l'any 2000 tenien almenys 70 anys, avaluant si l'exercici físic moderat podia ser un element que protegís la salut cardiovascular i el risc de morir.


La conclusió és clara: fins i tot en les persones majors l'exercici físic protegeix i disminueix en un 40% la mortalitat quan es comparen poblacions similars però que són fonamentalment sedentàries. Pocs medicaments poden presumir d'aquest percentatge.


Els autors conclouen que el sedentarisme és un factor de risc d'enorme magnitud, tan perillós com l'és el tabaquisme i major fins i tot del que és la hipertensió.







Noticia original
Noticia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada