dijous, 14 de maig del 2015

Obtenen vi amb menys alcohol sense alterar l'equilibri sensorial

Notícia original

Un equip d'investigadors amb participació de membres del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), a Espanya, ha desenvolupat un nou mètode per a reduir, sense provocar alteracions en l'equilibri sensorial, entre dos i quatre graus la quantitat d'alcohol en el vi.

Aquests graus de més emmascaren part de la seua riquesa aromàtica i, en cas d'un consum excessiu, tenen conseqüències negatives per a la salut. Els científics, que publiquen els seus resultats en la revista Applied Microbiology and Biotechnology, han aconseguit controlar el metabolisme de la levadura perquè produïsquen menys alcohol a partir de la mateixa quantitat de sucre.


El nou sistema empra levadures no convencionals i aprofita la seua capacitat perquè respiren part del sucre del most en lloc de fermentar-ho, gràcies a una aportació controlada d'oxigen. “Com més sucre siga consumit pels llevats mitjançant respiració, més es reduirà el grau alcohòlic del vi”


1 comentari:

  1. Isabel, la tva noticia m'ha paregut molt interessant. et done l'enhorabona perque en tot aquest curs ens has fet aprendre amb les teues noticies!

    ResponElimina