jueves, 14 de mayo de 2015

Compost metàl·lic capaç de surar sobre l'aigua


Uns investigadors han demostrat un nou material compost de matriu metàl·lica que és tan lleuger que pot surar en l'aigua. Un vaixell fet d'aquesta classe de materials lleugers no s'enfonsaria encara que sofrís perforacions en la seva estructura. El nou material també promet economitzar combustible d'automoció a causa que combina lleugeresa amb resistència a la calor.

Encara que les escumes sintàctiques estan disponibles des de fa molts anys, est és el primer desenvolupament d'una escuma sintàctica de material compost de matriu metàl·lica que aconsegueix ser tan lleuger. El treball és obra d'experts de l'Escola Politècnica d'Enginyeria de la Universitat de Nova York, en Brooklyn, Estats Units, i l'empresa nord-americana Deep Springs Technology.

Aquest material compost de matriu d'aliatge de magnesi desenvolupat per l'equip de Nikhil Gupta està reforçat amb partícules huecas de carbur de silici i té una densitat de sol 0,92 grams per centímetre cúbic, menor que la d'1,0 grams per centímetre cúbic que posseeix l'aigua líquida. No solament té una densitat més baixa que la de l'aigua; també és el bastant fort per suportar les rigoroses condicions que imperen en l'entorn marí.

En anys recents s'han dedicat esforços notables al desenvolupament de materials compostos lleugers de matriu de polímer, per reemplaçar les peces més pesades basades en metalls i presents en automòbils i embarcacions. La tecnologia per al nou material compost està ja molt propera a la maduresa i podria ser inclosa en prototips per al seu assaig en uns tres anys.Noticia original
Noticia relacionada

No hay comentarios:

Publicar un comentario