dijous, 14 de maig del 2015

L'ORITGE DE L'ADN

                  

                     L'ORITGE DE L'ADN
[Img #27566]

L'ADN és sinònim de vida, però, on es va originar? Una forma de respondre a aquesta pregunta és intentar recrear les condicions de l'entorn en què es van formar els precursors moleculars de l'ADN. Aquests precursors són estructures de carboni en forma d'anell amb àtoms de nitrogen incrustats, components clau de les nucleobases, que al seu torn són els "maons" de la doble hèlix.

Ara, uns investigadors del Laboratori Nacional Lawrence Berkeley (Berkeley Lab) a Califòrnia, la Universitat de Hawaii a Manoa, ambdues institucions als Estats Units, i altres entitats, han mostrat per primera vegada que certs punts calents còsmics, com els que hi ha prop de estrelles amb la química adequada, podrien ser entorns excel·lents per a la creació d'aquests anells moleculars que contenen nitrogen.

L'equip internacional de Musahid Ahmed i Ralf Kaiser ha presentat els resultats d'un experiment en el qual ells i els seus col·legues van recrear les condicions existents prop d'estrelles moribundes riques en carboni, amb l'objectiu de trobar vies de formació de les importants molècules.

És la primera vegada que s'observa una reacció calenta d'aquesta classe. No és fàcil per als àtoms de carboni formar anells que continguin nitrogen. Però el nou treball demostra la possibilitat d'una via calenta de reaccions gasoses, que Ahmed diu col·loquialment la "barbacoa còsmica".

Durant dècades, els astrònoms han apuntat els seus telescopis cap a l'espai a la recerca de signatures químiques delatadoras d'aquests anells dobles de carboni que contenen nitrogen. S'han centrat principalment en l'espai entre les estrelles anomenat medi interestel·lar. Si bé l'entorn estel·lar ha estat considerat un candidat probable per a la formació d'estructures de carboni en forma d'anell, ningú havia passat molt de temps buscant aquí anells de carboni que continguin nitrogen.

LINK: http://noticiasdelaciencia.com/not/14070/-un-origen-caliente-para-la-vida-/
ALTRES LINKS: http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81cido_desoxirribonucleico
                              http://www.galileog.com/ciencia/biologia/adn/adn1.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada