dissabte, 2 de maig del 2015

La dieta mediterrània no sols és més sana, també contamina menys

La-dieta-mediterránea-puede-ser-la-mejor-dieta-para-el-cerebro.jpg

Amb la presència del canvi climàtic, cada vegada són més les investigacions per tal de mitigar les seqüeles, fins i tot limitant la contaminació dels aliments que consumim.

El Complex Hospitalari Universitari de Huelva, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de Huelva han realitzat un nou estudi basat en la comparança entre la petjada de carboni dels menús que se serveixen a la península, basats en una dieta bàsicament mediterrània, i els ingerits en països com el Regne Unit o EEUU.

Les dades es van recollir a l’Hospital Juan Ramón Jiménez de Huelva, després d’analitzar 448 dinars i 448 sopars repartits durant totes les estacions de l’any, per tal de satisfer unes necessitats calòriques de 2000kcal i les receptes analitzades incloïen alguns plats típics com la paella, l'olla, gaspatxo, etc.

La petjada de carboni diària obtinguda fou de 5’08 kg de CO2, inferior a la mitjana en EEUU (8’5 i 8’8 kg CO2) o el Regne Unit (7’4 kg de CO2). Aquesta diferència es deu a què en Espanya es consumeix molta menys carn de boví (un dels aliments amb major petjada de carboni) i mengem més verdures i més fruites. Llavors, la nostra dieta no sols és més sana, sinó que la també és més ecològica.


Notícia original

Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2
Notícia relacionada 3

Vídeo

 

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb la notícia, ja que és evident que l'alimentació mediterrància és molt més sana que la d'altres païsoso americans, basada en greixos dolents, mentre que la nostra són grasses naturals i sanes. L'alimetació correcta és fonamental per a la salut, per això als països americans el nombre de gent amb sobrepés és major que a la península.

    Ací vo dixe una notícia prou interesant que he trobat sobre els aliments que no deuriem consumir freqüentment: http://www.telecinco.es/informativos/sociedad/alimentos_poco_saludables-salud-alimentacion_0_1631175130.html

    ResponElimina