dimarts, 5 de maig del 2015

El canvi climàtic accelera l'extinció d'espècies

Actualment estem patint la sexta gran extinció i la mà del home està darrere. Una gran extinció va ser la dels dinosaures fa 65 milions d'anys.

Els biòlegs porten temps intentant averiguar com i a quina velocitat afectarà l'augment de temperatura. Però les dades canvien segons la zona geogràfica.

La primera dada rellevant que presenta Mark Urban, un investigador del departament d'Ecologia i Biologia Evolutiva de la Universitat de Connecticut (EUA), és que prop del 16% de les espècies de tot el món desapareixeran si les emissions de gasos d'efecte hivernacle continuen creixent com fins ara.


El que és veritablement rellevant del treball de Urban és la vinculació directa entre augment de temperatura i extinció d'espècies.

Actualment el percentatge d'extinció és de 2,8%. Però si l'augment arribés a ser de 3ºC, la taxa d'extinció passaria al 8,5%. I l'el cas que arribés als 4,3ºC les desaparicions aconseguirien al 16% de les espècies.

Janneke Hille Ris Lambers afirma que no devem esperar a tenir més dades. Si no ho fem aviat podrem observar directament els impactes del canvi climàtic sobre la biodiversitat.






Notícia original:
Canvi climàtic accelerat-El Mundo

Links relacionats:
Agencia Sinc
Scientific American


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada