dimarts, 19 de maig del 2015

LA DEFORESTACIÓ


El món actual s'està desenvolupant a un ritme sense precedents , però la infraestructura associada a aquest progrés té un alt cost per als ecosistemes i la fauna silvestre . Un equip de científics encapçalat per William Laurance , de la Universitat James Cook (Austràlia ) , ha publicat un article a la revista Current Biology que tracta de cridar l' atenció sobre temes que s'han de considerar per limitar l'impacte ambiental , concretament , de la construcció de carreteres i infraestructures energètiques com preses i línies elèctriques a tot el món .

Laurance apunta que a mitjans de segle, hi haurà 25 milions de quilòmetres de noves carreteres, una xifra que permetria " envoltar la Terra més de 600 vegades" . " El 90 % d'aquests nous camins estarà en països en desenvolupament que sostenen molts dels ecosistemes més rics i importants a nivell biològic per al medi ambient del planeta",


El document elaborat té com a objectiu servir de base per a científics, activistes ambientals i altres agents interessats a l'hora de pressionar el G-20, el grup format pels 20 països més rics de la Terra, després d'anunciar la seva intenció d'invertir entre 60 i 70 bilions de dòlars en nova infraestructura a nivell mundial per a l'any 2030. "Si no es maneja amb una cura extrema podria produir-se un desastre ambiental", adverteix Laurance.

En l'Amazònia brasilera es produeix un problema afegit com és la construcció de camins il·legals. S'estima que hi ha fins a tres vegades més carreteres il·legals que carreteres legals en aquesta zona.

"Les carreteres que penetren en els espais naturals sovint tenen efectes particularment greus, ja que obren la caixa de Pandora d'altres problemes mediambientals com la fragmentació de l'hàbitat, la caça furtiva, la mineria il·legal, els incendis forestals o l'especulació amb la terra ", assegura l'equip d'investigadors, procedent d'Austràlia, Holanda, el Regne Unit i els Estats Units. En relació amb la desforestació, es calcula que a l'Amazònia el 95% de tota la desforestació es produeix en els cinc quilòmetres que envolten una carretera.

Notícia Original

Notícies Relacionades
+La deforestació de la conca del congo intensificarà el canvi climàtic en la regió

+Efectes internacionals de la deforestació

+La deforestació tropical distorciona les precipitacions i vents del món

Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada