dijous, 14 de maig del 2015

Els ratolins desenvolupen addicció a la xocolata

L'obesitat i els trastorns mèdics associats representen un gran problema en els països desenvolupats, la prevalença continua creixent de manera important en els últims anys. Estudis recents han relacionat l'obesitat i els trastorns d'ingesta alimentària amb malalties d'un perfil addictiu que podrien compartir substrats biològics similars als implicats en l'addicció a drogues.


Aquest comportament de tipus addictiu es va induir mitjançant l'ocupació de menjar d'alta palatabilitat amb gust a xocolata que els ratolins havien de buscar de manera activa en una caixa de comportament operant. 


Els ratolins van persistir també en la resposta a la palanca activa tot i que aquesta resposta donava lloc a una petita estimulació elèctrica desagradable abans de rebre el menjar. Així mateix, perdien la seva capacitat per controlar la resposta de recerca de més quantitat.

Els animals que van desenvolupar aquest comportament de tipus addictiu van presentar importants alteracions en la metilació de la seqüència d'ADN que codifica per al receptor cannabinoide CB1, el qual exerceix també un paper crucial en l'addicció a drogues.

En aquest treball han participat investigadors membres del Laboratori de Neurofarmacologia del CEXS de la UPF, conjuntament amb investigadors de la Universitat de Teramo i de la Fundació Santa Lúcia de Roma (Itàlia), i de l'Institut Karolinska d'Estocolm (Suècia), dirigits per Rafael Maldonado.


Links:

Noticia original

Altra noticia relacionada



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada