dimarts, 12 de maig del 2015

Augment del Mar

Augment del Mar

Un equip internacional de científics ha mesurat els canvis en el nivell del mar durant els últims 22 anys amb un nou sistema que té en compte les variacions en el nivell de l'escorça terrestre i l'impacte de les marees. Els resultats demostren que, a causa d'un error en les estimacions realitzades en els 90, l'augment del nivell del mar s'ha accelerat més del que indicaven els càlculs anteriors.

A nivell global, el nou treball suggereix que l'augment mitjà del nivell del mar des de 1993 fins a mitjans de 2014 és d'entre 2,6 i 2,9 mil·límetres per any, davant els 3,2 calculats prèviament. Malgrat aquesta reducció, "la velocitat de l'increment en aquests anys pràcticament s'ha duplicat respecte a la de la major part del segle XX

Para paliar estas deficiencias y efectuar unos cálculos más precisos, los científicos compararon los datos obtenidos por satélite con otras mediciones de los cambios en las mareas y aportaron nuevas medidas obtenidas con GPS para calcular las variaciones en la altura de la corteza terrestre.  

Segons les estimacions del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC, per les sigles en anglès), el nivell del mar augmentarà fins a 98 centímetres per 2100 si es continua amb els nivells actuals d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada