dissabte, 2 de maig del 2015

L’ALTRA VIDA DELS RESIDUS




Reciclar, s’ha convertit en un gest quotidià, ha passat a ser un costum mecànic que realitzem quasi cada dia. Amb aquest fem es creen productes i articles que nosaltres tornem a utilitzar, la qual cosa resulta esperançadora per al medi ambient.

Antonio Barrón, director de Comunicació Corporativa i Marketing de Ecoembes, ha assegurat que gràcies al reciclatge els envasos tenen moltes vides. Amb 80 llandes de refresc es pot fabricar una llàntia de bicicleta, per exemple. Quan llancem un envàs a un contenidor groc o blau, a més reduïm l’emissió de diòxid de carboni i l’estalvi d’aigua i energia és major.

Pel que fa al paper i al cartó, una vegada reciclats tornen a ser el mateix i amb un ús idèntic a l’anterior. Així doncs, amb el paper reciclat, es torna a fabricar paper, però a més es pot obtenir altres productes com filtres per a la cafetera, etiquetes del paper metal·litzat de les botelles de cervesa, etc. Fins i tot les firmes de moda també aposten per peces elaborades amb envasos reciclats. Cada vegada són més les empreses que volen aprofitar l’oportunitat dels productes reciclats per traure nous productes al mercat.

Les possibilitats d’obtenir nou productes a partir del reciclatge són immancables i en el nostre país avança a passos de gegant, on, segons dades recents de Ecoembes, ja es recicla el 72% dels envasos domèstics.

Notícia original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2
Notícia relacionada 3

Vídeos

3 comentaris:

  1. Em pareix un post interessant sobretot pel tema que tracta ja que el concepte de reciclatge deuria d´ estar més extés per a poder donor-li altre ús a allò que utilitzem i organitzar illor els residus.

    ResponElimina
  2. Ja era hora de vore una notícia amb aquest to d'alegria. El post està ben estructurat i el tema es molt interessant (com be ha dit Marc). Sols afegir que després de llegir la informació que aportes, sincerament m'alegra vore com progresa aquesta conducta tan saludable per al planeta, i evidentment, per a nosaltres.

    ResponElimina
  3. El post és interessant com bé han dit els companys, i cal resaltar que m'ha cridat l'atenció, després d'assabentar-me de coses a classe i de llegir notícies, l'enorme quantitat de residus que es produeixen, tant en les nostres cases, com en fàbriques o en llocs d'oci o en el camp.

    Aquesta quantitat tan alta constitueix un dels problemes més greus, conseqüència de la societat de consum en la què es trobem.
    A més nosaltres obtenim l'energia de diferents maneres, i una bona manera de evitar residus i contaminació serien les energies renovables.

    En aquesta notícia trobem un progrés en el reciclatge dels residus en España i unes xifres esperançadores, cosa que fa sentir-nos millor i veure que les tasques estan donant el seu resultat. Perquè la solució al problema dels residus requereix una bona estratègia per a reduir en origen, reutilitzar i reciclar la majoria de productes possibles.
    Però jo afegiria que, encara que el reciclatge està millorant, caldria millorar o canviar els hàbits del consumidor, perquè utilitzem i malgastem molt.

    ResponElimina