dijous, 14 de maig del 2015

La mortalitat infantil s'ha reduït gairebé a la meitat des de 1990

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet públiques les dades de les estadístiques mundials de salut, que analitzen els avenços aconseguits en relació als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) de les Nacions Unides -les metes establertes pels governs en l'any 2000 per eliminar la pobresa- en cada un dels 194 països dels quals disposa de dades.

A finals d'aquest any, si continuen les tendències actuals, el món haurà assolit els objectius globals per a l'epidèmia de VIH, malària i tuberculosi i l'augment de l'accés a aigua potable. També s'han fet progressos substancials en la reducció de la desnutrició infantil, la mortalitat materna i infantil i en l'augment de l'accés a serveis de sanejament bàsic.

Un dels majors progressos que s'ha assolit en la supervivència infantil a tot el món. Des de 1990, la mortalitat infantil s'ha reduït gairebé a la meitat -des unes 90 morts per cada 1.000 nascuts vius a 46 morts per cada 1.000 nascuts vius en 2013-.


En l'actualitat, les principals causes de mort de nens menors de 5 anys són complicacions en el part prematur, pneumònia, asfíxia al néixer i diarrea. D'altra banda, el nombre de dones que va morir a causa de complicacions durant l'embaràs i el part gairebé s'ha reduït a la meitat entre 1990 i 2013.

Segons les dades emeses per l'OMS, els països han començat a reduir la propagació del VIH, amb un nombre de noves infeccions reportades en 2013 de 2,1 milions de persones, enfront dels 3,4 milions el 2001.



Links:

Noticia original

Noticia relacionada



1 comentari:

  1. És mot interesant aquest tema de la mortalitat infantil. M'alegre de que cada vegada sigam més i millors.

    ResponElimina