dijous, 14 de maig del 2015

Els bacteris de les teues sabates.






L'any passat, el microbiòleg Jack Gilbert va demostrar, amb el seu equip, que cada família té una aura de bacteris característic que la diferència de les altres. Ja llavors es va fer una pregunta clau: ¿podrien les comunitats de bacteris trobades en els objectes personals d'una persona desvetllar els seus últims moviments?

Cada persona sembla tenir una signatura bacteriana gairebé única i els seus objectes, també.



En un estudi publicat avui, Gilbert demostra costat d'altres col·legues que aquests bacteris que habiten en els nostres objectes personals serveixen per reconstruir quins han estat els nostres últims passos, uns resultats que ja s'estan intentant aplicar a la justícia per identificar sospitosos sense necessitat d'ADN humà, només bacterià.

Els experts van prendre mostres dels telèfons mòbils, les sabates i el sòl que trepitjaven dues persones durant dos dies. Les anàlisis de l'ADN bacterià mostren que les comunitats de microbis en les sabates canvien ràpidament en funció del sòl i que la seva composició característica pot usar-se per reconstruir els últims moviments d'una persona.
Un dels majors reptes per assumir aquesta tecnologia és saber com de ràpid canvien les comunitats microbianes que portem d'un costat a un altre per saber si realment poden ser fiables a l'hora d'identificar una persona.

Likn original



1 comentari: