divendres, 19 de novembre del 2010

INSOMNI ALS ADOLESCENTS



Un 10% de joves entre 16 i 25 anys manifesten insomni,o trastorns de la son.
Per a les persones amb insomni la nit es insuportable i,potser amb el temps,el dia també. Alguns estudis assenyalen que aquest trastorn provoca la pèrdua de funcions cerebrals normals. L’ insomni afecta cada vegada més als joves,immersos en la actual societat “aquí i ahora”. La prevenció es la clau per no convertir-se en un problema de salut global.
L’ insomni és una alteració en el cicle normal de descans. Els primers símptomes es dessarrolllen en la transició entre la adolescència i l’edat adulta.
Una nit sense dormir no comporta tenir insomni,ja que el problema es repeteix moltes vegades i en un període prolongat. Es distingeix entre insomni transitori(dura menys de quatre setmanes),a curt termini (de quatre setmanes a entre tres i sis mesos) i el crònic(més de sis mesos).Hi ha un percentatge d’adults que sofreixen insomni entre el 6% i el 15%.



Noticia original


Altres enllaços:

Introducció a l'insomni
Descripció d'insomni
Insomni primari


2 comentaris:

  1. Malgrat no semble ser una malaltia massa preocupant, l'insomni provoca greus trastorns a les persones que el patixen. No es tracta només de no dormir, sinó el problemes conseqüents d'açò.
    I es que el dia no es pot superar correctament. A més, aquesta patologia pot causar la mort prematura, doncs la qualitat de vida de la persona malalta disminueix.
    Una malaltia colpidora relacionada amb l'insomni és l'insomni letal familiar(ILF). Provoca la mort en menys d'un any a aquell que la sofreix i és de caràcter genètic.

    La següent notícia explica detalladament aquest malaltia:
    http://iniciodeunatienda.blogspot.com/2010/05/insomnio-letal-familiar-ilf-una.html

    ResponElimina
  2. Al llegir el títol de la notícia m'ha semblat molt interessant llegir-la, doncs bé, durant el curs els estudiants perden moltes hores de son ( i jo m' incloc) que no són recuperades i que amb el temps porten esgotament i un baix rendiment de l'organisme.
    Moltes vegades m'he parat a pensar en aquest tema, perquè durant el curs les pèrdues d'hores de son són molt contínues i tinc por que acò puga desencadenar en l'insomni; un trastorn greu en el qual, el dia i la nit es fan insuportables i a més, els seus efectes són molt greus ja que provoca la pèrdua de funcions cerebrals normals.
    És un problema molt seriós que afecta cada dia més als joves.

    Aquest és un link d'una pàgina on es nomenen algunes causes de l'insomni juvenil.
    http://www.articulosya.com/article/80/Causas_de_Insomnio_Juvenil_%E2%80%93_Tratando_Insomnio_en_Ni%C3%B1os_y_Adolescentes.aspx

    ResponElimina