divendres, 12 de novembre del 2010

Perquè cessa la lactància?


Mentre una dona alleta el seu fill, les seues glàndules mamaries van produint llet, una vegada el fill no ho necessita, aquestes deixen de fer-ho i poc a poc, tornen a l’estat inicial, abans de l’embaràs, açò es coneix com a procés de involució. S’ha demostrat que aquest procés es deu gràcies al estirament de les cèl•lules mamàries on es conté la llet.
Un altre motiu també podria ser l’estrès segons la doctora Edith Kordon.
Quan una dona està embarassada, la mamella es desenvolupa per a poder alletar al nadó, però després del alletament, la mamella sofreix un procés de mort cel•lular que fa que torne a l’estat anterior al embaràs.
Es creia, segons anteriors estudis, que aquest
procés l’iniciaven certes substàncies
desconegudes. Segons Kordon, açò ho provoca la mateixa llet, al estar acumulada dins, va descolgant el teixit i per tant les cèl•lules van estirant-se.
Aquesta hipòtesis va ser confirmada mitjançant proves amb ratolins, d’aquesta manera es va descobrir que degut al estirament de les cèl•lules mamàries, aquestes produeixen unes substàncies que afavoreixen la involució.







Enllaços relacionats:

Video relacionat:
Avantatges de la lactància materna






1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut d'allò més interesant, ja que la lactacia com ven be diuen els especilistes es un bon aliment per als nadons acabats de naixer. M'ha paregut molt sorprenent que la naturalesa del cos siga t'has sabia i quan el nado ja no necessite aquest tipus de llet les gl'andules mamàries deixen de donar llet.

    ResponElimina