dissabte, 6 de novembre del 2010

Malalties Desatengudes



Prop de mil milions de persones al món pateixen malalties tropicals desatengudes, segons adverteix l’Organització Mundial de la Salud (OMS). L’organisme adverteix de que encara hi han malalties que prevaleixen en alguns països, sobretot als més pobres, i empijoren la calitat de vida dels seus habitants.
Encara que, des del 2003, els governs, les farmacèutiques i les organitzacions no gubernamentals "s’han concienciat" de l’efecte d’estes malalties, la seua existència impossibilita la consecució d’alguns Objetius de Desenvolupament del Mileni (ODM) relacionats amb la sanitat.
Un dels casos més favorables ha sigut la quasi erradicació de la malaltia coneguda com el "cuc de Guinea", abundant en Àfrica del nort i equatorial i que és causant de llagues ulceroses molt doloroses; gràcies a la atenció dels governs, els donants i les ONG. "Des del 1989, el nombre de casos d’aquesta malaltia ha caigut de 829.055 en 12 països a 3.190 en tan sols quatre països en 2009, un descens del 99%", diu la OMS, que ho destaca per a que servisca d’exemple.
El contrari ocorreix amb el dengue, una malaltia viral aguda transmitida per un mosquit que provoca altes febres i que predomina als tròpics, en especial en Àfrica, el nort d’Austràlia, Sudamèrica, Centreamèrica, Mèxic, i al Sudest Asiàtic. S’ha extengut a Amèrica degut a la insuficiència de campanyes preventives i als moviments de població, així com a conseqüència d’algunes manifestacions del canvi climàtic, amb el resultat que aquesta regió registra brots de cada tres a cinc anys, quan la freqüència anterior era menor.
La OMS proposa la prevenció i el control com a ferramentes per a lluitar contra aquestes malalties. Per a millorar els tractaments, fer-los més accessibles i abaratar els costos, convida a "iniciar investigacions per a desenvolupar noves medicines i diagnòstics que siguen accessibles a tots els afectats ".



notícia original

notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada