dimarts, 23 de novembre del 2010

La grassa com a qüestió d'Estat


La prohibició a EUA de regalar joguets amb el menjar ràpid obri un aferrissat debat sobre si l'obesitat és una epidèmia o un problema individual.
A Estats Units s'ha iniciat un debat entre aquells que opinen que l'Estat ha de tractar l'obesitat com una epidèmia, dissuadint com puga als ciutadans de consumir aliments altament calòrics o excessivament grassos, i aquells que pensen que la gordura és una opció individual i que, el sobrepès, com a dolença, ha de ser tractat exclusivament a nivell mèdic, cas a cas, sense cap tipus d'intervenció de l'Administració pública. La decisió de la ciutat de Sant Francisco de prohibir que les cadenes de menjar ràpid regalen joguets amb menús altament calòrics ha reiniciat la polèmica, que supera el terreny nutricional i s'ha convertit en un debat sociològic i polític que pot acabar amb el naixement d'un negacionismo nutricional.
Sant Francisco li ha declarat la guerra al Happy Meal, el colorit menú de nens de la cadena McDonald's. Durant dècades, el gran atractiu de McDonald's ha estat el fet que sigui una barreja entre pati de jocs i restaurant al que als nens els agrada acudir amb la família. Per als governants locals de Sant Francisco, no obstant això, el problema sobrevé quan els menjars dels nens en McDonald's, Burger King, Wendy's o qualsevol altre establiment de menjar ràpid són un hàbit, la norma en lloc de l'excepció. Tenint en ment que el 13% dels nens d'EUA són obesos, la Junta de Supervisors de la ciutat (òrgan equivalent a l'Ajuntament local) ha aprovat una ordenança segons la qual no es podran regalar joguines amb menús que ofereixin més de 600 calories, tinguin més d'un 35% de valor nutricional procedent de greixos, continguin un 10% de greixos saturats, suposin més de 640 mil•ligrams de sodi o no incloguin una ració de fruites o vegetals.







La mesura entrarà en vigor al desembre de 2011 .Es tracta d'una estesa opinió entre molts polítics d'EUA: l'obesitat és una epidèmia, i com tal cal tractar-la. Així ho opina la pròpia Casa Blanca. És tradició en cada presidència que la primera dama assumeixi una causa social en la qual centrar els seus esforços. Nancy Reagan ho va fer amb la lluita contra la drogoaddicció. Laura Bush va fomentar la lectura. Michelle Obama combat l'obesitat infantil.






Notícia original


Notícies relacionades:
Mesures
Límits al menjar ràpid


Vídeo


1 comentari:

  1. Després de veure tota la polèmica que ha creat aquesta situació, opine que els governs, sobretot el dels Estats Units, deurien fer alguna cosa al respecte ja que la salut és un factor de vida que no deu menysprear-se baix cap concepte.
    És evident que la nostra societat globalitzada ha caigut en un fort consumisme on els negocis i la intenció de fer diners a costa d'aquest tipus d'alimentació han guanyat major prioritat que la salut de la població, fins arribar a fer als nens caure en la tentació de consumir aquest menjar amb el fi secundàri de conseguir un simple joguet.
    Estic d'acord amb les lleis que s'han creat en San Francisco, ja que aquest tipus de marketing contra la salut és intolerable.
    També pense que deuria fer-se publicitat d'una alimentació sana, tal com són fruites i verdures, ja que es veu que avui en dia promoure les idees pels medis de comunicacions és la única manera de concienciar a la gent.

    ResponElimina