dilluns, 22 de novembre del 2010

Una de cada tres joves ha practicat sexe sense protecció

Alarmen les xifres d’un estudi realitzat a 3000 per Ring 2 Sexo, alcohol y anticoncepción, on es mostra que una de cada tres joves d’entre 18 i 29 han practicat sexe sense utilizar anticonceptius, majoritàriament una nit de festa. I és que, sis de cada deu dones enquestades afirmen que l’alcohol ajuda a deshinibir-se, facilitant la pràctica de sexe.


Aquest percentatge varia depenent la comunitat autónoma, sent el País Vasc aquella que major nombre té.


El doctor Iñaki Lete i la presidenta de la Societat Espanyola de Contracepció, Esther de la Viuda, coincideixen en el mateix: és difícil controlar quan es beu. Així, expliquen també que els embarassos no desitjats i el consum d’alcohol van lligats, deixant de banda que es multiplica el risc de contraure una malaltia de transmissió sexual.


Dins d’aquesta relació sexe-alcohol hi ha dos factors: si les joves consumeixen molt d¡alcohol obliden qué deuen fer i per altra, si es preñen la píldora, poden expulsar-la degut al vòmit.
Per últim, fem un repàs als mètodes anticonceptius més utilitzats: el preservatiu amb un 44’5%, la píldora amb un 28’8% i l’anell vaginal, 7’4%.




Noticies relacionades:



Altres enllaços:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada