diumenge, 21 de novembre del 2010

ELS BEBÈS PODEN DISTINGUIR EL BÉ DEL MAL



Una investigació de la universitat de Yale va comprovar que els éssers humans naixem amb un codi ètic preestablert en el nostres cervells.

Alguns investigador dels Estats Units van descobrir que els xiquets amb sols sis mesos son capaços de fer juís morals.

El centre que estudia l’evolució,les habilitats i l’apreniment del més menuts,va utilitzar la capacitat per a diferenciar la cosa útil de la inútil com indicador de juí moral.
En un primer experiment, es van mostrar als bebès entre sis i deu mesos un senzill espectacle de titelles de fusta. Després d’açó ,es demanava als bebès que escolliren un personatge i el 80% escolliren correctament.
En un altre experiment,se’ls va ensenyar una titella en forma de gos de joguet,que intentava aconseguir alguna cosa. Després de repetir l’acció sis vegades ,també van elegir el objecte encertat.
Hi van fer més experiments els quals els xiquets sempre encertaven,tot després de veure la mateixa acció i personatges moltes vegades.

Els autors d’aquests estudis creuen que els pares es preocupen molt per ensenyar als seus fills la diferencia entre el bé i el mal,però potser fora alguna cosa amb la qual els bebès ja venen al món. Però ser un ciutadà exemplar davant del fill,mai estarà de més.

Noticia original

Altres enllaços:

El nadó pot distinguir entre el bé i el mal

Discerniment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada