dimarts, 2 de novembre del 2010

Només les lents adaptades per un òptic-optometrista garanteixen els màxims nivells de seguretat.


Dos dies després de la celebració de Halloween, una noticia es publica al diari online NoticiasMedicas.es: Cada vegada son més les persones que complementen la seua disfressa de Halloween amb lents òptiques de fantasia. La immensa majoria, no sabem ben be el perill que corren a utilitzar aquest tipus de lents.

El president del consell general de col·legis òptics - optometrista declara que la perfecta utilització d’aquest tipus de lents, no es perillosa si es fa correctament; no és el cas de la majoria d’utilitaris.
Per poder utilitzar una lent òptica de fantasia has de seguir les mateixes pautes d’higiene i manipulació que amb una lent convencional correctora, a més d’haver estat receptades per un especialista òptic després de les consegüents proves d’adaptació prèvia a cada ull i persona.

El mal ús o la falta d’adaptació provoca hipòxia corneal(que dona lloc a falta d’oxigenació a la córnea), reaccions al·lèrgiques oculars, úlceres corneals *(derivades de la presencia de gèrmens o d’una incorrecta manipulació de les lents oculars); entre d’altres.

Per això han elaborat un seguit de “normes” que es deuen seguir per a un bon ús de lents oculars: l’adaptabilitat en cada persona és diferent, per això es recomana sempre acudir a un especialista; no es deuen comprar en qualsevol establiment, sempre s’ha d’acudir a tendes especialitzades; la higiene és molt important, no és un joguet la nostra vista; em de fer bon ús de les lents, i tenir una bona conservació de les mateixes; mai traspassar el temps màxim d’ús continuo que indica el producte; i acudir periòdicament a revisions oculars per verificar que el producte no es maligne per nosaltres.
Si seguim tots aquests consells, tindrem una perfecta utilització de les lents oculars.


Noticia "Las lentes de contacto de fantasía pueden ocasionar consecuencias graves para la salud ocular"

Altres enllaços:
- Les lents de fantasia poden provocar danys en els ulls.
- Les lents de fantasia en Halloween poden danyar seriosament la vista.
- Ús correcte de les lents.
- Com cuidar les lents.

Videos:






Ampli exemple de lents òptiques de fantasia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada