dimecres, 3 de novembre del 2010

El càncer de pulmó serà el més mortal en dones al 2020

Durant els últims anys, el càncer de pulmó ha disminuït en homes però en canvi, ha augmentat, i molt, en dones, no sols a Espanya, sinó també a tota la UE.

A diferència del càncer de mama, la mortalitat del qual s’ha vist reduïda en els última anys, el càncer de pulmó a Espanya segueix el mateix camí que a altres països del nord d’Europa. Si els experts confirmen aquesta tendència, al 2020 aquest càncer serà el causant de més morts femenines al país.

S’ha comprovat que entre les causes que provoquen aquest fet estan l’augment del tabaquisme femení i que és el tumor amb pitjor pronòstic. També hi ha que comptar que és difícil trobar indicadors que ajuden a detectar-lo a temps. Així i tot, hi han doctors que afirmen que és més fàcil de previndre ja que té una causa clara: el fum del tabac.

Altres factors menys influents són la presencia de radó a l’aire, la dieta o les radiacions. La contaminació atmosfèrica també és un d’aquestos factors, però s’afirma que no augmenta el risc de patir aquest tipus de càncer en més d’un 1%. Una altra dada d’interès és que haver sigut fumador més d’un cert temps augmenta el risc de patir càncer en un 6%. A açò, els experts afirmen que el millor és no haver començat.



- Noticia original

- Dades d'interés:

Càncer de pulmó: loteria mortal.
Tractaments per al càncer de pulmó.



1 comentari:

  1. En primer lloc, m'agradaria expressar l'impressió que m'ha causat la foto del pulmó destruït pel tabac. És un exemple més de que la realitat supera la ficció, de la poca conciència que té la gent d'aquesta societat, de la passivitat que demostren davant la seua salut.
    És evident que per naturalesa, les dones tendeixen a patir càncer de mama a certes edats. En aquest cas no és qüestió de responsabilitat personal, sino de prevenció, és a dir, que no depén de l'actitut de la persona, al contrari que aquelles enfermetats que es produeixen per culpa del tabac i altres productes nocius.
    Com he comentat en altra notícia, pense que totes aquestes actituts irracionals deriven de la insensibilitat que ha desenvolupat el món dels negocis i el capitalisme, arribant a crear necessitats a partir de coses publicitades, sense importar-los la salut de la gent.
    Desde ja fa temps, és evident que la publicitat ha implantat tòpics sobre la dona, ja que en moltes películes i anuncis han aparegut dones fumant donant a entendre que per fumar tabac són superiors. Avui en dia aquest fet no es tan explícit, però ha quedat una forta influència, i per si fòra poc, a l'actualitat el tabac comercial és molt més nociu que el d'abans, ja que s'han introduït substàncies addictives i derivats químics que són mortals a la llarga.
    També cal destacar la irresponsabilitat de certes mares que fumen durant l'embaràs coneguent les conseqüències. Em resulta un fet deplorable.
    En conclusió, si la voraçitat del capitalisme segueix imposant tòpics i vicis mortals amb el fi de fer diners, no em sorprendria que el tabac arribara a reduir la esperança de vida general que s'ha aconseguit augmentar en els últims anys gràcies als avanços mèdics.

    ResponElimina